15 fraser som kränker våra mödrar till tårar

För några månader sedan dog min vän Lenkas mamma. De första dagarna gick det bra och sedan tappade hennes styrka. Jag frågade henne en gång: ”Hur mår du, kära?”, Och sedan sprängde Lenka.

Hon grät så bittert … Efter flera timmars hysteri torkade Lena bort tårarna och sa med en darrande röst: ”Jag visste att hon skulle vara borta. Mamma var sjuk länge … Jag ångrar en sak som jag inte hade tid att be om ursäkt för de ord som gjorde henne så ont. ”.

En vän bekände i flera timmar och vid något tillfälle tänkte jag: ”Vad händer om min mamma är borta imorgon?”

En obehaglig kyla sprang genom kroppen. Jag fick blöt svett. När allt kommer omkring hittade jag ofta inte tid för min mamma och, ännu värre, så sällan sa jag hur mycket jag älskar henne …

1. ”Jag har ingen tid”

Mamma bar dig i 9 månader, sov inte på natten när du var liten, arbetade två jobb för att betala för din engelska lärare … Hon stod upp vid gryningen och på natten kokade hon borsjcht och vridde burkar med pickles, även om hon ville ligga och … dö. Tja, eller prata bara inte med någon. Hon lyssnade alltid på dina historier, ångrade, värmde henne med sin kärlek och … svarade aldrig på din begäran med frasen: ”Jag har ingen tid”.

2. ”Jag hatar dig”

Och hon älskar dig. Oavsett vad. Vem du än är: en framgångsrik affärsman som försvinner i flera månader på affärsresor, en blygsam kontorist eller bara en helt förlorare som ber om pengar från pensionerade föräldrar.

3. ”Jag kommer inte äta det. Förlåt … ”

”Tja, stå upp och laga dig själv (dig själv)!” Mamma stod vid kaminen i flera timmar för att förbereda denna blygsamma kvällsmat. Jag gillar inte? Prova, plötsligt blir det bättre?!

4. ”Du uppfostrade mig så här”

Kanske gjorde min mamma misstag i uppfostran (hon straffade för hårt, gav inte tillräckligt med uppmärksamhet), men hon uppriktigt försökte göra dig till en person med ett stort ”H”. Och eftersom du förstår att du har brister hindrar ingenting dig från att arbeta med dig själv..

5. ”Du älskade aldrig din far.”

Om du inte älskade skulle du inte ha fötts …

6. ”Fader gjorde det rätta när han lämnade dig”

Det här är det värsta en kvinna kan säga. En gång mötte din mamma din far och blev mycket kär i honom. Så mycket att jag ville ha ett barn från honom. Så här föddes du. Båda föräldrarna gjorde misstag. När min far lämnade min mamma led hon mycket, men försökte sitt bästa för att inte visa det. Och grät i kudden på natten. Och kanske gråter han fortfarande …

7. ”Du förstår fortfarande inte”

Och vad händer om så? Mamma försöker alltid förstå dig och ibland hitta en ursäkt..

8. ”Du läser för lite”

”Vet du hur många annonser jag läser för att hitta den här lilla lägenheten som har varit så mysig för dig i många år? Och hur många recept har jag läst för att göra det gott … ”

9. ”Du är outbildad. Hon tog inte ens examen från institutet. Gå inte ”

Men mamma gick igenom en sådan livskola som du aldrig drömde om! Och förresten, med mitt ”outbildade sinne” hittade jag ett sätt att tjäna pengar för din lysande utbildning.

10. ”Tyvärr, jag kommer inte på din födelsedag / nyår / 8 mars …”

Varje mamma är chockad när hon äntligen inser att hennes älskade barn har blivit ganska vuxen. Under de senaste 20 åren (och ibland mer!) Handlade alla hennes tankar bara om dig. Hur man lever vidare. Gradvis lär mammor igen att ta hand om bara sig själva, men de väntar fortfarande på din ankomst med speciell oro och otålighet..

11. ”Jag ringde inte för jag var mycket upptagen.”

Och min mamma var sjuk, upplevde ensamhet, nådde knappt sin lön / pension och lånade pengar från sin granne Zinka för tredje gången på en månad …

12. ”Du gav mig inte tillräckligt med kärlek”

Hon älskade så gott hon kunde … Kanske inte så mycket som du ville, men av hela mitt hjärta …

13. ”Du ser väldigt dålig ut.”

Mamma är först och främst en kvinna, och därför är kritik om hennes utseende mycket smärtsam. Och då kanske hon inte besöker SPA bara för att hon inte har tillräckligt med pengar för det.?!

14. ”På semester åker jag till havet och inte till dig”

Det är synd, för hon är nu särskilt ensam och vill återvända åtminstone ett par dagar till en tid när rummen var fyllda av skratt, hela familjen satt vid bordet och i garderoben fanns … ja, bara en rullande boll!

15. ”Du förstörde mitt liv. Du är inte min mamma ”

Det kan du inte berätta för din mamma. Och det är allt. Ingen kommentar.