3 bästa saker som hjälper dig att glömma ditt ex

Innehåll

Ibland är det mycket svårt för oss att släppa en person. Släpp inte fysiskt, utan på riktigt.

Att sätta stopp för en relation är mycket lättare än att avsluta denna relation i ditt huvud, själ och hjärta. Minnen, klagomål, sår hänger på oss som tunga vikter och låter oss inte gå vidare och bygga våra liv.

Att lära sig att stänga dörrarna för det förflutna är en användbar färdighet som kommer att vara till nytta mer än en gång. Här är tre steg som hjälper dig med den här knepiga affären..

Bekänna att du faktiskt är förolämpad.

Ibland är det mycket svårt att erkänna att vi har ont. Vi kan känna att det att erkänna att vi är förolämpade visar vår svaghet eller svaghet. Allt detta kanske eller inte är sant, i slutändan spelar det ingen roll. Om du har ont, då har du ont. Att försöka ignorera dina känslor hjälper dig inte att hantera problemet..

Försök förstå orsakerna till ditt lidande. Kanske är du rädd för att upprepa manuset, eller kanske har din självkänsla och stolthet skadats allvarligt. När du hittar en källa till obehagliga känslor, låt dig själv känna dem. Oavsett hur dumt och pinsamt det du upplever. Generellt vet du vad som skadar dig precis något om vem du är och låter dig lära dig en lektion för att gå vidare..

Förlåt honom

Att förlåta betyder inte att man glömmer eller får vänner. Enligt Dahls ordbok: ”Att förlåta – att släppa någons fel, frigöra skyldigheter, befrielse från straff eller straff; att försonas i hjärtat, inte hysa fiendskap för förolämpning, för att flytta ilska till barmhärtighet ”.

För att verkligen förlåta någon som skadar dig måste du släppa din ilska, släppa skulden och framför allt släppa ansvaret för vad de gjorde. Han har redan gjort vad han har gjort, det kan inte ändras. Hans erkännande av skuld hjälper dig inte, det kommer bara att störa gamla sår. Dessutom är vissa människor oförmögna eller ens säkra på att de inte har gjort något fel. Det borde inte beröra dig. Allt du kan göra är att rengöra ditt hjärta med förlåtelse. Om du håller fast vid någon ond kan du aldrig gå vidare..

Berätta för dina sista ord

Det är svårt att hitta styrkan att uttrycka allt du vill för en person som inte längre är upp till dig och inte upp till dina klagomål. Eller så finns det helt enkelt ingen sådan möjlighet, för du har länge tappat kontakten med honom. Men de sista orden måste uttryckas under alla omständigheter..

Du kan ta papper och penna och uttrycka skriftligen vad du vill. Börja med det som kopplade dig till personen som skadade dig. Berätta om hur du träffades och när du insåg att han betydde mycket för dig. Beskriv dina bästa minnen. Skriv om hur du kände när han var där och vilka egenskaper du särskilt uppskattade hos honom. Gå tillbaka till det ögonblick då något gick fel, eller på en viss dag när du fick veta om hans svek. Beskriv dina känslor och känslor i detalj. Uttryck din förbittring helt. Förklara vad som gjorde dig så illa. Och sedan sammanfatta. Dra slutsatser, berätta vad den här situationen och den här personen lärde dig. Och i slutet, tacka ditt ex för den ovärderliga erfarenhet och lektioner som han lärde dig..

Du ska inte vara generad av tårar, för det här är ett sätt att rengöra och en naturlig reaktion. Med den sista raden i brevet kommer, om inte fullständig befrielse, då lättnad. Du är på rätt väg, ge inte upp.