7 saker som en gift kvinna ska sluta göra

Innehåll

Vilken typ av trick passar inte en familjedame.

Vi kunde vara nyckfulla och trampa i fötterna när vi var under pappas och mammas vård. Men så snart du gifter dig förstår du att du nu inte behöver göra någon annans, utan dina egna känslor. Vad man inte ska göra om ringen redan ligger på ditt finger och du ska bo i en familj lyckligt nog.

Stöt dig länge

Nyligen firade den berömda 102-åriga Hollywood-skådespelaren Kirk Douglas (far till Michael Douglas) sitt 65-åriga bröllopsdag med 100-åriga Anne Biden. De anser att familjens lycka är hemligheten med deras livslängd. En orolig och öm förhållande härskar fortfarande i deras hus. Douglas skojar att Anne är den svåraste kvinnan han någonsin har träffat. Hon är tacksam mot honom att hon lärde mig att inte bli förolämpad av bagateller, för det viktigaste är att stödja varandra när som helst i livet. Och de var tvungna att gå igenom mycket: en vanlig sons död, Annes bröstcancer, Kirks helikopterkrasch och hans svåra återhämtning efter en stroke. När du ser sådana familjehistorier förstår du att ilska, hämnd, naiv förbittring tar mycket tid och energi som kan spenderas på skapandet..

Tyvärr kan du inte leva utan gräl, så du måste lösa problem när de uppstår. Tål inte när du är missnöjd med något. Berätta om det direkt, samla inte ilska och missnöje, annars kommer irritation och känslor att spridas ändå. Kom ihåg hur den stora Coco Chanel resonerade: ”Att hålla tillbaka dig själv när det är stötande, och inte göra scener när det gör ont, är vad en idealisk kvinna är.”.

Att förlora kontrollen över dig själv

Om negativa känslor går ur skalan och du känner att du kommer att explodera nu, sakta ner! Så snart en av parterna sänker graden av nervtillstånd, börjar den andra instinktivt att behålla sig. Ge dig inte för ditt tillfälliga humör, gör inte vad du kan ångra senare. Att stoppa en skandal, en paus i ett gräl hjälper till att fatta välgrundade beslut. Problemet kanske inte verkar så katastrofalt, och försoning kommer att närma sig mycket snabbare än efter en bullrig slagsmål. Som folket säger: ”En våldsam tupp är aldrig fet.” Och talet här handlar inte bara om slöseri med fysisk energi utan också om det moraliska tillståndet, som utarmas av okontrollerade mentala impulser. Lär dig att hantera spontana stämningar genom att prata med din make oftare. Han har också något att berätta för dig.

Det är smickrande att prata om din man

För att omformulera Bernard Shaws ord är den ideala frun en kvinna som tror att hon har en ideal make. Hur ofta vi hör från vänner att hennes man är en förlorare, att han inte kan något, kommer han inte att lyckas. Den klagande kvinnan vid den här tiden tror att hon reser sig över honom, anser sig själv bättre. Genom att förnedra sin man försöker hon få stöd från samhället och fördöma hans beteende. Men motsatsen är sant. Utifrån syns inkonsekvensen hos kvinnan själv. Man får intrycket att hon lever med fel och fel, att hon inte kan kontrollera verkligheten och försöker gå med en viskös ström och skylla på sina närmaste släktingar för detta. Genom att förvirra sin man förråder kvinnan honom på något sätt och förlorar inte bara sitt ansikte utan också det förlovade sitt goda namn. Du måste vara ärlig – om han är dålig, lämna honom och bo inte tillsammans. Och det är bättre att få visdom, inte tvätta smutsigt linne offentligt och kom ihåg att du gifte dig med de mest intelligenta, känsliga och omtänksamma.

Att förödmjuka en make framför barn

Faderns auktoritet måste vara obestridlig. Åtminstone är det lättare för en kvinna att vara tillgiven och hushåll, hon kan tydligare sätta ett exempel på respekt för den andra hälften. Ju oftare du uppriktigt berömmer din make framför barn, desto mer garanteras att dina söner i framtiden kommer att bli riktiga män och flickor kommer att växa upp som milda varelser. Även om mannen inte klarar sin roll som försörjare, och om han inte kunde utse sin dominerande eller åtminstone lika ställning i familjehierarkin, borde du inte ordna saker framför barn. Det är tydligt att en kvinna har för många ansvarsområden, som ibland inte är lätta att klara av: hon är ansvarig för hushållet, tar hand om barn och arbetsbördan. Hon slutar hålla tillbaka och släpper ånga på en älskad. Samtidigt kan den förlovade bli den ultimata bunkeren eller en ond kvinnohatare. Och detta exempel kommer att påverka barns framtida liv negativt. Kom ihåg att båda makarna och deras barn är lyckliga så länge det finns ömsesidig respekt och kärlek i familjen..

Manipulera sex

Att beröva en man kärleksglädje är en av de mest grundläggande manipulationer som är tillgängliga för kvinnor. Många fruar på detta sätt försöker kontrollera en partner för att uppnå vad de vill. Våra mormor sa alltid att du måste lägga upp innan du går och lägger dig, för makar ska gå i samma säng..

Taktilitet och kramar binder paret energiskt. Naturligtvis talar vi inte om fall där du inte vill lägga dig med din man om han förolämpade eller räckte upp handen. Det här är en annan historia. Vi handlar om det faktum att en kvinna inte ska utpressa en vanlig man för päls eller otvättade rätter. För det första förvandlas familjelivet till ett varupengarförhållande, där varan är du. För det andra kommer mannen att sluta ge dig nöje, för han förstår att sex inte är viktigt för dig. Många fler obehagliga konsekvenser kan framkallas av sådant beteende: svek, aggression, impotens. Som den berömda psykologen Mikhail Litvak säger är det en synd att ge upp utan kärlek, en synd att inte ge upp om du älskar.

Att beröva en man ett personligt utrymme

Oavsett hur mycket du är gift kan en man inte bli din personliga egendom. Han har sina egna önskningar, hobbyer, intressen. Vi kvinnor vill chatta i telefon med en vän, träffa våra favoritklasskamrater och fastna i en halv dags shopping. En man behöver spela biljard med vänner, fiska, fiska med bilen i garaget. Om det finns för många förbud: ”träffa inte vänner”, ”stanna inte sent på jobbet”, ”gå inte till fotboll”, då måste makan först och främst förstå sig själv, inte hennes man. Varför uppstår misstro, svårighetsgrad, missnöje och som ett resultat ett intrång i makeens utrymme? Troligtvis är en kvinna inte säker på sig själv, hon har få personliga intressen och hobbyer, och viktigast av allt saknar hon omsorg och uppmärksamhet. Makan förbjuder allt för sin man om hon själv är olycklig. Därför är det nödvändigt att diskutera allt detta med andra halvan, komma överens om ett gemensamt tidsfördriv och avsätta tid för varandra för att kunna dra sig tillbaka till sig själva, sina hobbyer. Alla bör ha sin egen privata krok där en person återhämtar sig och får styrka.

Dela upp i ”din” och ”min”

Detta gäller allt: både ekonomiska frågor och fördelning av krafter till anhöriga. En kvinna i vår tid tjänar ofta på lika villkor, eller till och med mer än sin man. Tilldela en allmän budget för hushållning, skapa en spargris varje månad där du sparar lika mycket för hushållens behov. Tillbringa lika mycket tid med föräldrarna på båda sidor. Kämpa inte med din makas släktingar. Hantera inte delningen av gemensamt förvärvad egendom medan din familj fortfarande lever och andas i full kraft. Och kom ihåg att familjen inte är en enhet av staten, familjen är staten själv. Du skriver lagar och koder i den själv, i den är du både ekonomiminister och en utländsk diplomat.