Hur länge går en man genom skilsmässa

Psykolog och relationsexpert avslöjar mysterium.

Hur länge en man ska gå igenom skilsmässa beror till stor del på omständigheterna i skilsmässan: vem som var initiativtagaren till vad som hände, vilka händelser som orsakade det. En annan fråga är hur länge en man går igenom en skilsmässa när det finns en annan kvinna. En psykolog och relationsexpert kommer att berätta allt i detalj.

Olga Romaniv

Om skilsmässan var en ganska förväntad händelse och på båda sidor: makarna var i en cool relation under lång tid, hade band på sidan, och den enda faktorn som förenade dem var ett gemensamt territorium och ett kylskåp, då kan oro för en officiell separation vara förknippad med förlust av en del egendom.

Skilsmässa, som orsakades av en långvarig romantik på sidan och ett medvetet val till förmån för en annan kvinna, kommer inte heller att orsaka frustration.. köpa levitra i sverige

Här kan bekymmer hos en man också bara orsakas av förlust av någon del av egendom..

Sammanfattningsvis kan vi säga att en skilsmässa som hände på initiativ av en man eller förväntades som ett resultat av hans beteende (eftersom en man inte alltid tar situationen i egna händer och föredrar att helt enkelt skapa förutsättningar för kvinnan att fatta det slutgiltiga beslutet), vanligtvis leder inte. Detta är ett genomtänkt och meningsfullt steg..

En verklig manifestation av känslor åtföljs vanligtvis av skilsmässor, som inträffar på initiativ av en kvinna som antingen startade en affär på sidan eller plötsligt bestämde att hon och hennes andra hälft inte längre är på väg: världen är vacker, det finns många män i den och den som är långt ifrån i närheten den enda i den.

Hur som helst är en kvinna inriktad på att skapa nya relationer, och för en man var en sådan händelse (även när han ständigt fuskade på henne och / eller inte lade ett öre på henne) oväntad. Mannen är inte redo för en sådan vändning och känslor börjar överväldiga honom. Hur länge han kommer att oroa sig beror främst på hans psyk..

Känslor manifesteras tydligast under de första sex månaderna eller ett år, då alla handlingar under andra halvan uppfattas mest smärtsamt och mannen vill hämnas och straffa sin ex-fru. Detta uttrycks på olika sätt, naturligtvis beroende på individens omfattning, sociala status och ekonomiska situation. Någon tar bort de presenterade smyckena från sin fru, andra skär underhållsbidrag, andra frågar att lämna lägenheten etc..

Traditionellt är det lättare för män med erfarenhet att uppleva skilsmässa: de som redan har haft detta bakom sig. Enligt statistiken är det svårare för män över 45 att acceptera en partners avgång. Upp till 45 är de mer optimistiska om sin potential och livet i allmänhet, de är redo att experimentera och anpassa sig till någon. Vanan är ännu inte så stark i dem. Män är vanligtvis slavar för vanor, och ju äldre de blir, desto mer vänjer de sig vid en viss livsstil som en viss kvinna skapar för dem. Efter 45 är det mycket svårare för dem att vänja sig och skapa nya saker. Det här är det som ofta förklarar motviljan hos män som har affärer på sidan för att skilja sig. Kanske finns det ingen mer passion i deras förhållande till sin fru, men han är bekant och bra med henne, så han planerar inte att lämna någonstans..

En man förstår att han efter en skilsmässa måste börja livet nästan från grunden: leta efter bostäder, skapa ett liv – allt detta kan bara påverka hans interna tillstånd.

Om en person är van vid att bo i en familj och i allmänhet hade han goda relationer med sin fru, vanliga barn, gemensamma glädjeämnen, ett ganska stort antal år av äktenskap, naturligtvis kommer han att vara orolig, uttråkad. Hans känslor kommer att bli tråkiga över tiden, han kommer att lugna sig, sluta visa att han har ont, hans liv kommer att förbättras, men det betyder inte att han slutar komma ihåg sitt tidigare liv och saknar sin redan ex-fru och tiden när de var tillsammans. Och detta kan fortsätta i flera år om han inte träffar en annan kvinna eller frivilligt överger ett seriöst förhållande, hyser någon form av illusion eller helt enkelt av rädsla för att starta en ny romantik och återigen bli besviken i livet..

Ofta inser en man allvaret med vad som hände inte när en skilsmässa inträffade, utan efter många år, och då kan riktiga känslor täcka honom.

Psykologer säger att kvinnor tenderar att uppleva en formell separation redan innan det hände, och ett par månader efter (upp till sex månader). Sedan stiger kvinnan (förutsatt att hon inte har några psykologiska problem) från askan och börjar bygga ett nytt liv. För män händer allt annorlunda. En man kan glädja sig över skilsmässan, om den förväntades och led, kan han oroa sig för svek av sin hälft och drömma om hämnd, men medvetenheten kommer till dem alla tidigast ett år eller två, ännu senare. Och ju mer tid går, desto bättre börjar de förstå vad som faktiskt hände, vad de förlorade. Och om det inte finns någon kvinna i närheten som överträffar eller helt enkelt motsvarar sitt ex, kommer mannen att oroa sig, jämföra, rusa och vill återvända till världen där han var lycklig – till sin familj, som han en gång förlorade.