10 life hacks om hur man känner igen en fuskare på en dejtingsajt

Innehåll

Under 2000-talet skulle det vara synd att förneka att tekniken har gått framåt, och många applikationer i vår telefon är ett utmärkt bevis på detta. Vi lanserade online i de mest intima delarna av vårt liv. Berätta för någon för 50 år sedan att för att bekanta dig med det motsatta könet måste du ladda ner applikationen, troligen kallade samtalspartnern en ambulans.

Vi har accepterat verkligheten online, det har blivit vanligt, inget speciellt händer – bara genom att gå till internetbanken på din telefon kan du överföra pengar från ett konto till ett annat, göra en konvertering till önskad valuta och omedelbart överföra pengar till ett annat kort. När du närmar dig bildelningsbilen kan du öppna den med din telefon och sedan stänga den – inga nycklar med nyckelfobar, allt är enkelt – en knapp. I all denna malström glömmer vi ibland att ingen har avbrutit säkerheten och att vi fortfarande behöver kontrollera situationen..

Att vilja ha relationer, kärlek och uppmärksamhet är en normal mänsklig önskan, inneboende i naturen. Och inom teknikvärlden finns det naturligtvis massor av applikationer och tjänster som hjälper till att möta detta behov. Antalet dejtingtjänster på internetmarknaden ökar varje år, med hjälp av sådana applikationer har det blivit möjligt att hitta en själsfrände för människor från samma stad, hitta en person med liknande hobbyer eller gå från motsatt riktning och hitta någon som samma saker irriterar dig med / vanor. Exempelvis genomförde analytiker för en av dessa applikationer Hater en studie i Amerika och fann att människor beroende av folkets tillstånd är lika upprörda av helt andra saker. Ranking inkluderar långsamma promenader, sova med ett öppet fönster, skyffla snö, produkter märkta ”glutenfria”, hicka, sand och nyheter om det senaste skvallerna.

Nu lär sig en god hälft av planeten dejtingstjänster och predikar teorin att det är bekvämare än någon annanstans. Genom att installera applikationen ger vi medvetet samtycke: ”Ja, jag pratar gärna här!” eller ”Ja, jag letar efter en själsfrände.” Så många psykologiska hinder raderas helt enkelt. Du behöver inte stå i baren i timmar eller vrida dina lockar för att träffa någon, nu kan du bara ladda ner applikationen och välja en intressant samtalspartner, och det spelar ingen roll vad sociologer kallar din generation, det finns en tjänst för alla. Tyvärr eller lyckligtvis är inte alla hinder så lätta att radera, och behovet av att skydda dig är lika grundläggande som behovet av en relation..

Hur kan du skydda dig i en dejtingstjänst? Det finns flera fyrar att se upp för att känna dig säker när du kommunicerar med en främling..

En främling ber om hjälp

Det verkar vara det enklaste fyren, ändå kan ett känsligt kvinnligt hjärta darra. Människor behöver hjälp, detta är rätt och nödvändigt, för var och en av oss är en viktig del av det samhälle vi lever i, och endast genom att uppmärksamma världen omkring oss kan vi göra allt omkring oss bättre. Men hjälp, som alla företag, bör vara klokt.

Har du någonsin sett en person och han ber att överföra pengar till sitt kort eller fylla på telefonens saldo? Det är värt att vara försiktig. Försök att söka efter samtalspartnern via Google eller Yandex-sökning. Vanligtvis använder bedragare stockfoton i sina profiler eller ber om att överföra pengar till samma kort.

En ny bekant talar i mönster och säger ingenting om sig själv

Är det inte konstigt att en person inte berättar någonting om sig själv när han verkar försöka göra en ny bekantskap. Naturligtvis är inte alla människor utåtriktade och är redo i timmar för att upprätthålla kommunikationen ”på vågen”, ändå bör du vara uppmärksam på en person som är helt ovillig att prata om sig själv eller om fakta upphör att sammanfalla. Också, ditt tvivel kanske inte är förgäves om samtalens svar inte sammanfaller eller inte om vad du frågade om. Utveckla inte paranoia hos dig själv, men om du märker systemet är det bättre att fråga samtalspartnern direkt varför detta händer, eller skicka ett klagomål till moderatorerna för tjänsten.

Konstig länk

De verkade kommunicera normalt, men plötsligt skickar samtalspartnern en länk. Du frågar vad det är, men svaret är eller inte, eller det låter som ”Titta på bilden där.” Klicka inte på länken, kopiera den och försök att klistra in den i en sökmotor. Men inte i adressfältet utan i sökningen. Då kan du se vad som är dolt bakom länken till förhandsgranskningen, eller genom att gå till fliken ”Bilder / nyheter”. Om du är osäker på att du kommer att göra allt korrekt, be om att skicka en ”bild” som en skärmdump.

Samtalaren föreslår omedelbart att byta kommunikationsnätverk

Hade inte tid att träffas, men en ny bekant ber om ett telefonnummer eller för- och efternamn för att lägga till det sociala nätverket, och omedelbart efter ditt vägran slutar skriva? Många bedragare ändrar sitt nätverk för att gömma sig från den vaksamma måttligheten för dejtingtjänsten.

Lite information i profilen

Den fullständiga avsaknaden av information i profilen är en ganska vanlig situation i en dejtingtjänst. Oavsett vad media- och dejtingsapputvecklarna säger, ibland är det så svårt att skriva något om dig själv i kolumnen. När allt kommer omkring vill du att det inte ska vara banalt och vara humoristiskt, men inte för roligt, samtidigt intressant, men inte abstrakt – trots allt kastet förblir som regel fältet tomt. Naturligtvis bör du inte omedelbart dra åt vänster profilerna för alla människor utan en beskrivning, men det är viktigt att förstå att bristen på information i kombination med en av objekten som listas ovan är ett väckarklocka.

Inget eller ett profilfoto

Det finns en intressant statistik att användare av dejtingstjänster i genomsnitt laddar upp 5 bilder till sin profil. Så vad händer om du stöter på en profil med ett foto eller inget foto alls? Det behöver inte sägas att du med största sannolikhet inte borde kommunicera med människor utan profilfoton, och de som har laddat upp bara ett foto kan mycket väl ha en – inte alla människor är lika bra på fotografier, så egentligen kan allt att vara. Detta objekt i kombination med en eller flera av ovanstående är den andra larmklockan.

Badoo dating service kommentar:

”På Badoo ägnar vi stor uppmärksamhet åt användarnas säkerhet, och det är därför vi introducerade ett flernivåsystem för profilverifiering, där ett av stegen är fotokontroll. För att göra detta måste du ta en selfie med en viss gest som systemet visar, åtkomst till galleriet på telefonen just nu är omöjligt, så du kommer inte att kunna välja en förberedd ram, det tar oss inte mer än en minut att kontrollera.

Dessutom bekräftas profilen genom att länka sociala nätverk och telefonnummer. På Badoo kan alla välja alternativet ”bara chatta med verifierade användare”, i vilket fall du inte ser personer som inte har verifierat sin profil. Badoo har också möjlighet att kommunicera via videochatt i applikationen, vilket gör att du kan kommunicera med nya bekanta utan att lämna ett telefonnummer.

Mer än 5000 moderatorer dygnet runt skannar live-sändningar (Live Stream) i Badoo, svarar på användarförfrågningar och kontrollerar foton för att verifiera konton.

Vanliga bekanta

Vissa dejtingtjänster visar ömsesidiga bekanta. Detta är bekvämt, fungerar som en ytterligare mekanism för att bekräfta en persons identitet och påverkar naturligtvis förtroendet. Dejtingtjänsten Badoo tillhandahöll data från en av sina studier, till följd av undersökningen visade det sig att 73% av respondenterna i åldern 18 till 35 hade romantiska relationer med bekanta till sina vänner, och 36% känner sig mer bekväma med att starta ett romantiskt förhållande med en person med vilken har gemensamma vänner.

Online dating öppnar nya möjligheter för oss. Du kan hitta vänner eller en själsfrände var som helst i världen, kommunicera, utbyta erfarenheter och foton. Det viktigaste är att välja betrodda dejtingtjänster; du bör inte lita på en så känslig uppgift för overifierade applikationer och webbplatser..